Κλείστε ραντεβού με την Ιατρό
2106511077
Δερματολογικό Ιατρείο, Μαντοπούλου ΤάνιαΔερματολογικό Ιατρείο, Μαντοπούλου Τάνια

By Δρ. Μαντοπούλου Τάνια

Οι πρωτεΐνες συμβάλλουν σημαντικά στην υγεία της επιδερμίδας σας.

Θέλεις να μάθεις πώς?
Οι πρωτεΐνες αναπλάθουν το δέρμα

Οι πρωτεΐνες αποτελούν ένα από τα κύρια δομικά συστατικά των ιστών μας, καθώς επίσης και για τους μύες, τα νύχια και τα μαλλιά, ενώ αναπληρώνει και τις φθορές τους. Οι πρωτεΐνες ρυθμίζουν το μεταβολισμό του σώματος και χρησιμοποιείται για τον σχηματισμό ενζύμων, ορμονών, όπως η ινσουλίνη, αντισωμάτων του ανοσοποιητικού συστήματος, αιμοσφαιρίνης κ.ά. Οι πρωτεΐνες άλλωστε περιέχουν τα αμινοξέα, βασικά για την επιδερμίδα και την ανάπτυξη των ιστών αλλά και την αναπλαστική τους ικανότητα και την επούλωση των πληγών.

Οι πρωτεΐνες διατηρούν το δέρμα νεανικό

Οι πρωτεΐνες πλέον των αμινοξέων, περιέχουν και κολλαγόνο και ελαστίνη. Το κολλαγόνο αποτελεί το λεγόμενο «τσιμέντο» γιατί είναι η δομική πρωτεΐνη που βρίσκεται σε όλους τους ινώδεις ιστούς όπως τένοντες, αρθρώσεις, χόνδροι, οστά και δέρμα. Η αυξημένη κατανάλωση σε πρωτεΐνες κάνει το δέρμα σου πιο σφιχτό, απαλό και νεανικό, τα μαλλιά σου πιο λαμπερά, ενισχύει τη σφριγηλότητά των μυών σου και μειώνει το αίσθημα της κόπωσης.

 


Σε κάθε περίπτωση για όλα τα προβλήματα, που παρατηρείς στην όψη της επιδερμίδας σου, η δερματολόγος μας Δρ. Μαντοπούλου είναι στη διάθεσή σας, για λύσει κάθε σας απορία.

About Δρ. Μαντοπούλου Τάνια
Δερματολογικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου σε όλο το φάσμα της Κλινικής & Αισθητικής Δερματολογίας
Η επιδερμίδα μας χρειάζεται πρωτείνες..