Κλείστε ραντεβού με την Ιατρό
2106511077
Δερματολογικό Ιατρείο, Μαντοπούλου ΤάνιαΔερματολογικό Ιατρείο, Μαντοπούλου Τάνια

By Δρ. Μαντοπούλου Τάνια

Υαλουρονικό οξύ είναι το δομικό  συστατικό του ανθρώπινου οργανισμού, πρόδρομος του κολλαγόνου και είναι απαραίτητο για τη διατήρηση και την παραγωγή νέων δεσμίδων κολλαγόνου, που βοηθούν  να κερδίζουμε το χαμένο όγκο  και ελαστικότητα, που μειώνεται λόγω της γήρανσης.

Πώς θα αντιληφθείς ότι η επιδερμίδα σου χρειάζεται υαλουρονικό οξύ;

Tα πρώτα σημάδια του χρόνου έχουν εμφανισθεί στο πρόσωπό σου; Τότε, τα επίπεδα του παραγόμενου από τον οργανισμό σου υαλουρονικού έχουν ήδη μειωθεί, οι ρυτίδες αρχίζουν ή έχουν ήδη εμφανισθεί και η επιδερμίδα σου νιώθεις να σε «τραβάει». Το υαλουρονικό οξύ συμπληρώνει τα κενά και πληρώνει το πρόσωπο.

Η επιδερμίδα είναι πιο ξηρή από ποτέ; Συνεπώς, η επιδερμίδα σου έχει αφυδατωθεί και οι όποιες ρυτίδες στο πρόσωπο φαίνονται πιο έντονες. Φαντάσου ότι το υαλουρονικό μπορεί να συγκρατεί 1000 φορές το βάρος του σε νερό, διατηρώντας την υγρασία του προσώπου κλειδωμένη εκεί που πρέπει. Παράλληλα λειτουργεί και ως λιπαντικός παράγοντας για το κολλαγόνο, προσφέροντας ελαστικότητα και απορροφητικότητα.

Η θεραπεία με υαλουρονικό οξύ ενδείκνυται για:

  • Ρυτίδες στόματος και χειλιών
  • Αύξηση όγκου χειλιών και βελτίωση του περιγράμματός τους
  • Γέμισμα ζυγωματικών
  • Μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια
  • Ρυτίδες μετώπου, ματιών, μεσοφρύου
  • Ρυτίδες παρειών

Η συμπλήρωση του χαμένου όγκου με εγκεκριμένα σκευάσματα ενέσιμου υαλουρονικού οξέος έχει άμεσα αποτελέσματα, που παρατηρούνται αμέσως μετά την έγχυση. Οι ρυτίδες χάνονται, δίνοντας στο δέρμα την χαμένη νεανικότητα, τονίζοντας ξανά το περίγραμμα του προσώπου. Τα αποτελέσματα μπορούν να διαρκέσουν από 6-18 μήνες. Η τελική διάρκεια του προϊόντος εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως το φύλο, η ηλικία, ο βαθμός εκφραστικότητας του προσώπου, ο τρόπος ζωής και το είδος του υλικού που εφαρμόζεται. Για την καλύτερη δυνατή διατήρηση των αποτελεσμάτων η θεραπεία μπορεί να επαναληφθεί στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα.

Ανεπιθύμητες ενέργειες:

Η χορήγηση του υαλουρονικού οξεός με ενέσιμη μορφή σπάνια προκαλεί παρενέργειες, καθώς είναι συμβατή με τους ανθρώπινους ιστούς. Υπάρχει περίπτωση στις περιοχές, που εφαρμόστηκε,  να είναι πρησμένες ή κοκκινισμένες για 1-2 ημέρες  και σπανιότερα μπορεί να παρατηρηθεί αλλεργική αντίδραση ή πονοκέφαλος στις περιοχές εφαρμογής. Το ενέσιμο υαλουρονικό οξύ δεν θα πρέπει να εφαρμόζεται κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, σε ασθενείς που λαμβάνουν αντιπηκτική αγωγή, σε ασθενείς με ιστορικό αλλεργίας στο υαλουρονικό οξύ και τέλος σε ασθενείς, που έχουν υποστεί θρομβοεμβολικά επεισόδια ή λαμβάνουν αντιπηκτική αγωγή.

Συζήτησε σήμερα με την δερματολόγο μας Δρ. Μαντοπούλου, πώς η αισθητική ιατρική μπορεί να δώσει λύση στα όποια προβλήματα της επιδερμίδας σας εδώ.

About Δρ. Μαντοπούλου Τάνια
Δερματολογικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου σε όλο το φάσμα της Κλινικής & Αισθητικής Δερματολογίας
Μήπως η επιδερμίδα σου χρειάζεται υαλουρονικό οξύ;