Κλείστε ραντεβού με την Ιατρό
2106511077
Δερματολογικό Ιατρείο, Μαντοπούλου ΤάνιαΔερματολογικό Ιατρείο, Μαντοπούλου Τάνια

By Δρ. Μαντοπούλου Τάνια

Οι ευρυαγγείες στο πρόσωπο είναι τραυματισμένα τριχοειδή αγγεία που διακρίνονται εξαιτίας του κόκκινου ή μπλε χρώματός τους. Είναι περισσότερη συχνή στις γυναίκες από ότι στους άνδρες και εμφανίζονται κυρίως γύρω από την μύτη  και στα ζυγωματικά.  Η ηλιακή ακτινοβολία διασπάει το  κολλαγόνο του δέρματος με αποτέλεσμα τα αγγεία να χάνουν το στήριγμά τους και το αποτέλεσμα είναι να μεγαλώνουν. Οι ευρυαγγείες προσώπου είναι ανώδυνες και συνήθως ακίνδυνες και δεν κρύβεται κάτι επικίνδυνο πίσω από αυτές.

Αποτελούν πιο πολύ αισθητικό πρόβλημα.

Ιδιαίτερα το χειμώνα, που πέφτει η θερμοκρασία, θα πρέπει να προσέχεις τα ακόλουθα εάν έχεις ευρυαγγείες:

  • Πάντα αντηλιακό –  η ηλιακή ακτινοβολία του ηλίου διασπά το κολλαγόνο, που αποτελεί το βασικό συστατικό των τοιχωμάτων των αγγείων, οδηγώντας σε λέπτυνση και εξάπλωσή τους, με αποτέλεσμα την εμφάνιση ευρυαγγείων στο πρόσωπο) Ενυδάτωνε την επιδερμίδα σου
  • Ενυδάτωση της επιδερμίδας – η αφυδατωμένη και ξηρή επιδερμίδα είναι περισσότερο ευάλωτη στις απότομες μεταβολές της θερμοκρασίας, ειδικά τώρα το χειμώνα. Μη ξεχνάς να χρησιμοποιείς ενυδατική κρέμα, τώρα που οι καιρικές συνθήκες είναι έντονες όπως ο ξηρός αέρας, το κρύο και η βροχή.
  • Χρησιμοποίησε τα κατάλληλα καλλυντικά
  • Απέφευγε τον καθαρισμό του προσώπου με παγωμένο ή ζεστό νερό – το κρύο νερό ή το πολύ ζεστό αυξάνει τη ροή του αίματος με αποτέλεσμα να σπάνε τα τριχοειδή αγγεία.
  • Μην κάνεις αποτρίχωση στο πρόσωπο με κερί – συχνά εμφανίζονται ευρυαγγείες όταν πραγματοποιείται αποτρίχωση με κερί, που τραυματίζει τους ιστούς και τα αγγεία υποδερμικά.
  • Μειώστε την κατανάλωση αλκοόλ
  • Αποφύγετε τη χρήση σάουνας

Σε κάθε περίπτωση για όλα τα προβλήματα, που παρατηρείς στην όψη της επιδερμίδας σου, η δερματολόγος μας Δρ. Μαντοπούλου είναι στη διάθεσή σας, για λύσει κάθε σας απορία.

About Δρ. Μαντοπούλου Τάνια
Δερματολογικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου σε όλο το φάσμα της Κλινικής & Αισθητικής Δερματολογίας
Τί να προσέχεις, εάν έχεις ευρυαγγείες στο πρόσωπο