αποτρίχωση με Laser

Τι είναι

Η αποτρίχωση με Laser (Light Amplification by stimulated Emission of Radiation) αποτελεί την πιο αποτελεσματική μέθοδο για την εξάλειψη της τριχοφυΐας. Η δέσμη του φωτός, που εκπέμπεται, στοχεύει όλα τα χρωμοφόρα σώματα της επιδερμίδας και με αυτόν τον τρόπο γίνεται οριστική εξάλειψη της τρίχας.

αποτρίχωση με Laser

 Σε ποια σημεία εφαρμόζεται

Σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος όπου υπάρχει ανεπιθύμητη τριχοφυΐα.

Πονάει?

Η αποτρίχωση με Laser μπορεί να δημιουργήσει κάποια ελαφριά ενόχληση. Εξαρτάται από την ένταση (ισχύ) που θα επιλέξουμε καθώς και το πόσο ευαίσθητη είναι η περιοχή που εφαρμόζεται. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και αναισθητική κρέμα, για να μειωθεί τελείως η ενόχληση.

Πόσες συνεδρίες απαιτούνται

Το laser είναι πιο αποτελεσματικό στη φάση που αναγεννιέται και αναδύεται η τρίχα από τον θύλακα και όχι στην καταγενή ή τελογενή ανάπτυξή της. Αυτό συμβαίνει, γιατί στην αναγενή φάση η συγκέντρωση των μελανοκυττάρων στον θύλακα της τρίχας είναι μεγαλύτερη και το φώς του laser απορροφάται πιο αποτελεσματικά. Οπότε δεν είναι εφικτό με μια φορά να αφαιρεθούν μόνιμα οι τρίχες και τα αποτελέσματα διαφέρουν από άτομο σε άτομο. Επίσης τα αποτελέσματα εξαρτώνται από :

 • Το πάχος της τρίχας. Είναι πιο αποτελεσματικό στις πιο παχιές τρίχες, γιατί περιέχουν μεγαλύτερη ποσότητα χρωστικής.
 • Το χρώμα του δέρματος. Στα σκούρα δέρματα αποφεύγουμε να χρησιμοποιούμε μεγάλες εντάσεις με αποτέλεσμα να χρειάζονται περισσότερες επαναλήψεις.
 • Σε ξανθιές τρίχες απαιτούνται περισσότερες επαναλήψεις γιατί περιέχουν λιγότερη χρωστική και η τεχνολογία του λέιζερ είναι να βρίσκει μελανίνη και να την καταστρέφει.
 • Το σημείο του σώματος.
 • Η αυξομείωση του σωματικού βάρους συντελεί στην μερική επανεμφάνισή τους.
 • Κληρονομική προδιάθεση που επηρεάζει την πυκνότητα των θυλάκων των τριχών.
 • Συνυπάρχουσες ορμονικές μεταβολές. Στις περιοχές που η τριχοφυΐα είναι ορμονοεξαρτώμενη, απαιτούνται περισσότερες συνεδρίες.
 • Δεν έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα σε ηλικίες κάτω των 15 ετών γιατί δεν έχουν σταθεροποιηθεί οι ορμόνες που επηρεάζουν την τριχοφυΐα.

Οι επαναλήψεις ανάλογα και την περιοχή θα πρέπει να γίνονται ανά 6 με 7 εβδομάδες στην αρχή και σταδιακά αυξάνεται το μεσοδιάστημα. Χρειάζεται να αξιολογείται από τον ιατρό το αποτέλεσμα κάθε 40 ημέρες.

Ποιες οι Αντενδείξεις – Προφυλάξεις

 • Θα πρέπει να αποφεύγεται σε πολύ σκούρες επιδερμίδες, όπως επίσης πριν ή μετά από έντονη έκθεση σε ηλιακή ακτινοβολία ή solarium γιατί σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχει αυξημένη συγκέντρωση μελανίνης στο δέρμα με αποτέλεσμα την απορρόφηση της ενέργειας του laser από τα μελανινοκύτταρα και έτσι αυξάνεται η πιθανότητα να προκληθεί έγκαυμα.
 • Μετά την θεραπεία θα πρέπει να χρησιμοποιούμε ενυδατική κρέμα που θα συστήσει ο ιατρός και αντηλιακό με δείκτη προστασίας τουλάχιστον SPF 30
 • Δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούμε τις επόμενες μέρες στις περιοχές που υποβλήθηκαν σε θεραπεία προϊόντα απολέπισης, ρετινοειδή και AHA.
 • Για την προστασία του δέρματος, όταν υπάρχουν σπίλοι (ελιές) ή θυλακίτιδα στο σημείο της επιδερμίδας που πρόκειται να αποτριχώσουμε θα πρέπει πριν να γίνεται εξέταση από δερματολόγο.
 • Μετά την θεραπεία μπορεί να εμφανιστεί ερυθρότητα ή αίσθηση καύσου, η οποία φεύγει μετά από λίγη ώρα.

Η αποτρίχωση Laser γίνεται σε Εξειδικευμένο Δερματολογικό Κέντρο στο Κολωνάκι, με τα πιο σύγχρονα μηχανήματα τελευταίας γενιάς Laser Alexandrite, από την Δερματολόγο Δρ. Φωτεινή Μαντοπούλου.