εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος

Τι είναι

Το υαλουρονικό οξύ αποτελεί ένα φυσικό συστατικό του δέρματος. Ενυδατώνει το δέρμα αφού μπορεί να παρακρατά έως και 1000 φορές το βάρος του και αυξάνει την ελαστικότητά του. Τα εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος βοηθούν στην παραγωγή δεσμίδων κολλαγόνου όταν το υπάρχον στην επιδερμίδα κολλαγόνο έχει συρρικνωθεί από την διαδικασία της φωτογήρανσης και έχει χάσει το σφρίγος του.

εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος

 

Είναι ο μόνος τρόπος να παραχθούν νέες δεσμίδες κολλαγόνου που ήδη υπάρχει στην επιδερμίδα και έχει από τη διαδικασία της φωτογήρανσης συρρικνωθεί και χάσει το σφρίγος του.

Το υαλουρονικό οξύ χρησιμοποιείται στην αισθητική δερματολογία με την μορφή ενέσιμων εμφυτευμάτων για να γεμίσει τις ρυτίδες γύρω από τα μάτια, στόμα, μέτωπο, μεσόφρυο, ρινοπαρειακές πτυχές (τις γωνίες ανάμεσα στην μύτη και τις γωνίες του στόματος) και να προσδώσει όγκο στα χείλη ή στα ζυγωματικά και γενικά στις περιοχές που χρειάζονται διόρθωση.

Ποια η διαδικασία εμφύτευσης

Η όλη διαδικασία διαρκεί το πολύ 20 με 30 λεπτά. Το διάφανο gel εγχέεται κάτω από την επιδερμίδα με μια λεπτή βελόνα. Το gel απορροφάται σιγά-σιγά από τον οργανισμό και την θέση του παίρνει το νερό. Μετά απαιτούνται ελαφριές μαλάξεις.

Ποια η διάρκεια των αποτελεσμάτων

Τα αποτελέσματα εξαρτώνται από το σημείο επέμβασης, τον τύπο του δέρματος, την ηλικία, τον τρόπο ζωής και συνήθως διαρκούν από 6 έως 12 μήνες.

Τα αποτελέσματα είναι εμφανή αμέσως μετά την θεραπεία και υπάρχει βελτίωση και τις επόμενες 3-5 μέρες.

Υπάρχει περίπτωση να πραγματοποιηθούν πάνω από μια συνεδρίες για να επιτευχθούν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Ποιες αντενδείξεις – προφυλάξεις υπάρχουν

Μετά την θεραπεία υπάρχει πιθανότητα να εμφανιστεί ένα ελαφρύ κοκκίνισμα της περιοχής το οποίο όμως υποχωρεί σε 24 με 48 ώρες και σε σπανιότερες περιπτώσεις παρατηρούνται εκχυμώσεις στα σημεία της ενέσεως. Στα χείλη το οίδημα μπορεί να κρατήσει λίγο περισσότερο.

Αντενδείκνυται η χρήση υαλουρονικού οξέος κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, την γαλουχία, όταν υπάρχει ιστορικό σοβαρών αλλεργιών ή ιστορικό αυτοάνοσων νοσημάτων, καθώς και αν ο ασθενής λαμβάνει αντιπηκτικά ή μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη

Πρίν την έκχυση υαλουρονικού καλό είναι να μην έχετε πάρει ασπιρίνη, αναλγητικά, αντιπυρετικά ή αντιφλεγμονώδη δύο μέρες πριν την θεραπεία, για να μειωθεί η πιθανότητα εκχύμωσης στο σημείο της ενέσεως του υαλουρονικού.

Για περισσότερες πληροφορίες ή συμβουλές χρειάζεστε  επικοινωνήστε μαζί μας στο

210 65 11 077 – Ασπασίας 85 (πλησίον μετρό Χολαργού)

Δρ. Τάνια Μαντοπούλου

Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος