υαλουρονικο οξυ

Θεραπεία με Υαλουρονικό Οξύ – Φυσικό Αποτέλεσμα χωρίς Επέμβαση Lifting

Ποια τα πλεονεκτήματα της θεραπείας

 • Προσφέρει εντυπωσιακά αποτελέσματα, όπως σαρκώδη χείλη, θελκτικά ζυγωματικά και απαλύνει τις ρινοχειλικές πτυχές.
 • Η επιδερμίδα αποκτά λάμψη, νεανικότητα και σφριγηλότητα.
 • Η θεραπεία είναι γρήγορη, ανώδυνη (υπό τοπική αναισθησία) και ασφαλής.
 • Τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά.
 • Έχει μια πολύ ικανοποιητική διάρκεια.
 • Προσφέρει φυσικό αποτέλεσμα lifting χωρίς να υπάρχει ανάγκη για χειρουργική επέμβαση.

Τι είναι και τι κάνει το υαλουρονικό οξύ

Το υαλουρονικό οξύ αποτελεί ένα φυσικό και κύριο δομικό συστατικό του δέρματος. Πρόκειται για έναν πολυσακχαρίτη που  βρίσκεται στον ανθρώπινο οργανισμό. Ενυδατώνει το δέρμα αφού μπορεί να παρακρατεί έως και 1000 φορές το βάρος του σε νερό και αυξάνει την ελαστικότητά του. Επιπλέον παρέχει αντιοξειδωτική προστασία και συμβάλει στη παραγωγή νέων ινών κολλαγόνου. Με το πέρασμα του χρόνου, όμως, ιδίως μετά την ηλικία των 35-40, μειώνεται η φυσική παραγωγή του από το σώμα και το δέρμα με αποτέλεσμα η επιδερμίδα να αφυδατώνεται εύκολα, να χάνει τον όγκο της και να χαλαρώνει. Το ενέσιμο υαλουρονικό έρχεται να υποκαταστήσει αυτήν την απώλεια.

Σε ποιες περιοχές χρησιμοποιείται

 Το υαλουρονικό οξύ εφαρμόζεται για να γεμίσει τις ρυτίδες:

 • Γύρω από το στόμα
 • Στο πηγούνι
 • Στις ρινοπαρειακές πτυχές (πτυχώσεις ανάμεσα στη μύτη και τη γωνία του στόματος)
 • Στο λαιμό.
 • Στα χείλη (ρυτίδες του καπνιστή)
 • Στις παρειές
 • Γύρω από τα μάτια

Εφαρμόζεται επίσης για:

 • Να αυξηθεί ο όγκος των χειλιών (σαρκώδη χείλη) ή να τονίσει το περίγραμμα των χειλιών
 • να μειωθούν οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια
 • να βελτιώσει τον όγκο στα ζυγωματικά
 • να λειάνει κάθε είδους, ουλές και σημάδια

Πόσο διαρκεί η εφαρμογή

Εξαρτάται από την έκταση των περιοχών και την ένταση του προβλήματος. Κατά μέσο όρο η διάρκεια της θεραπείας μπορεί να είναι από 20 έως 40 λεπτά και θα μπορείτε να επιστρέψετε στις καθημερινές σας δραστηριότητες.

Πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα της θεραπείας

Τα αποτελέσματα εξαρτώνται από την περιοχή έγχυσης, τον τύπο του δέρματος, την ηλικία, το φύλλο, τον βαθμό εκφραστικότητας του προσώπου τον τρόπο ζωής και συνήθως διαρκούν από 10 έως 14 μήνες. Ωστόσο σε κάποιες περιοχές όπως στα χείλη η δράση του υαλουρονικού είναι συνήθως πιο βραχεία, περίπου 6-8 μήνες. Πολλοί ασθενείς όμως επιθυμούν συμπληρωματικές συνεδρίες και επαναληπτικές εγχύσεις για την διατήρηση του τέλειου αποτελέσματος.

Πότε αντενδείκνυται η θεραπεία

Αντενδείκνυται η χρήση υαλουρονικού οξέος κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, την γαλουχία, όταν υπάρχει ιστορικό σοβαρών αλλεργιών ή ιστορικό αυτοάνοσων νοσημάτων, καθώς και αν ο ασθενής λαμβάνει αντιπηκτικά ή μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη.

Τι πρέπει να γνωρίζει κάτι ο ασθενής πριν  τη διαδικασία;

Την ημέρα της θεραπείας, συνιστάται να έχετε καθαρή επιδερμίδα. Δύο ημέρες πριν την έκχυση υαλουρονικού καλό είναι να μην έχετε πάρει ασπιρίνη, αναλγητικά, αντιπυρετικά ή αντιφλεγμονώδη, για να μειωθεί η πιθανότητα εκχύμωσης στο σημείο της ενέσεως του υαλουρονικού. Λίγη ώρα πριν τη συνεδρία, εφαρμόζεται προαιρετικά για μεγαλύτερη άνεση αναισθητική κρέμα ή τοπική αναισθησία στα σημεία εφαρμογής.

Τι πρέπει να γνωρίζει  ο ασθενής μετά  τη διαδικασία

Αποφύγετε να σας δει ο ήλιος το πρώτο 24ωρο και αποφύγετε να ασκήσετε πίεση στην περιοχή της θεραπείας προς αποφυγή της μετακίνησης της ουσίας.

Πιθανές παρενέργειες

Μετά την θεραπεία υπάρχει πιθανότητα να εμφανιστεί ένα ελαφρύ κοκκίνισμα ή ήπια ευαισθησία της περιοχής το οποίο όμως υποχωρεί σε 24 με 48 ώρες και σε σπανιότερες περιπτώσεις παρατηρούνται εκχυμώσεις στα σημεία της ενέσεως. Στα χείλη το οίδημα μπορεί να κρατήσει λίγο περισσότερο.

Ποια είναι η τιμή του υαλουρονικού οξέος

Το κόστος της θεραπείας με Υαλουρονικό οξύ διαμορφώνεται σύμφωνα με τις περιοχές και την ποσότητα του υλικού που θα χρειαστεί να εφαρμόσουμε.

Γιατί να  επιλέξετε την Δερματολόγο Δρ. Μαντοπούλου Τάνια

Στο Δερματολογικό Ιατρείο, χρησιμοποιούνται τα καλύτερα και πιο αξιόπιστα στον ιατρικό χώρο υαλουρονικά οξέα εγκεκριμένα  από τον Ελληνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ) και φέρουν πιστοποίηση από ευρωπαϊκούς και αμερικανικούς φορείς,  τα οποία έχουν δείξει την αξιοπιστία και την ασφάλειά τους στο χρόνο.

Η ιατρός μελετάει το κάθε πρόσωπό ξεχωριστά  και θα σας συμβουλέψει σε ποια σημεία πρέπει να γίνει η έγχυση με βάση τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του και τις προσωπικές σας επιθυμίες. Όχι απλώς «γέμισμα» των ρυτίδων. Αρκεί μια επίσκεψη για να βελτιώσουμε την εμφάνισή μας.