θεραπεία ρυτίδων - Botox

Θεραπεία Ρυτίδων

Τι είναι

Η βοτουλινική τοξίνη είναι μια φυσική επεξεργασμένη πρωτεΐνη που αδρανοποιεί τοπικά τους μύες, ώστε να μην συσπώνται και να εμφανίζονται ρυτίδες. Αποτελεί ενέσιμη θεραπεία βελτίωσης του άνω μισού προσώπου (μέτωπο, ανάμεσα στα φρύδια, γύρω από τα μάτια, άνω χείλος ).

Ποια η διαδικασία

Με μια μικρή βελόνα εκχύουμε το φάρμακο στα κατάλληλα σημεία του προσώπου. Οι ποσότητες δεν πρέπει να είναι μεγάλες αλλά όσο πρέπει για να έχουμε φυσικά αποτελέσματα και να μην αλλοιώνονται τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Η διαδικασία είναι ανώδυνη και κρατάει γύρω στα 10 λεπτά.

Ποιες παρενέργειες

Δεν έχει μόνιμες παρενέργειες, είναι όλες αναστρέψιμες. Μπορεί μετά την θεραπεία να εμφανιστούν κάποιες κοκκινίλες που ύστερα από λίγο υποχωρούν, ελαφριά ζάλη, εξώφθαλμος, δυσφαγία, πονοκέφαλος που μπορεί να κρατήσει δυο μέρες, τοπική αλλεργική αντίδραση. Όταν εφαρμόζεται από μη ειδικούς μπορεί να προκληθεί πτώση βλεφάρου ή φρυδιών, μη συμμετρική μείωση των ρυτίδων.

Ποιες οι προφυλάξεις

Δεν ενδείκνυται κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, του θηλασμού, σε ασθενείς με μυοπάθειες, σε άτομα που λαμβάνουν σπεκτινομυκήνη ή αντιβίωση τύπου αμινογλυκοσιδών.

Μετά την θεραπεία δεν θα πρέπει να κάνετε μασάζ στο σημείο που έγινε η θεραπεία για να μην μετακινηθεί το υλικό , να μην σκύψετε για κάποιες ώρες και να μην καταναλώσετε πάνω από ένα ποτήρι αλκοόλ.

Ποια η κατάλληλη ηλικία

Δεν είναι συνάρτηση της ηλικίας. Υπάρχουν πρόσωπα που είναι πολύ εκφραστικά και οι πρώτες ρυτίδες έχουν εμφανιστεί από νωρίς. Η κατάλληλη ηλικία είναι όταν κάποιος αρχίζει να προβληματίζεται για τις ρυτίδες του και θέλει να φαίνεται πιο νέος.

Ποια τα οφέλη του Baby Botox

Σε νεαρή ηλικία όταν εμφανιστούν οι πρώτες ρυτίδες, η προληπτική εφαρμογή του μπότοξ σε άτομα ηλικίας 25-35 ετών που έχουν κληρονομική προδιάθεση να σχηματίσουν ρυτίδες επιτυγχάνει την πλήρη εξάλειψη των ρυτίδων και την μεγάλη καθυστέρηση να εμφανιστούν ξανά στο μέλλον.

Σε μεγαλύτερη ηλικία που οι ρυτίδες έχουν ήδη σχηματιστεί και είναι βαθιές και το δέρμα έχει τσακίσει το μπότοξ έχει μικρότερη δράση και αυτό που επιτυγχάνει περισσότερο είναι η λείανση και η μείωση του βάθους τους. Οπότε όταν εφαρμόζεται προληπτικά σε νεαρότερες ηλικίες το μπότοξ είναι πιο αποδοτικό.

Πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα

Τα αποτελέσματα είναι ορατά μετά από 2-3 ημέρες έως 2 εβδομάδες και διαρκούν γύρω στους 6 μήνες. Μπορεί να χρειαστεί ένα retouch αν κριθεί απαραίτητο μετά από δέκα με δεκαπέντε ημέρες

Πόσο συχνά πρέπει να γίνεται

Δεν θα πρέπει να γίνεται σε μεγάλη συχνότητα γιατί τότε ο οργανισμός θα το συνηθίσει και θα εξουδετερώνει το υλικό. Στις περισσότερες περιπτώσεις θα πρέπει να γίνεται 2- 4 φορές τον χρόνο

Ποια η σχέση μπότοξ και κατάθλιψης

Έχει μελετηθεί πως βοηθά σαν αντικαταθλιπτικό γιατί – περιορίζοντας το επαναλαμβανόμενο ερέθισμα που στέλνεται από τις ρυτίδες του εκφραστικού δέρματος στον εγκέφαλο μέσω των νεύρων – σταματάει η αμυγδαλή που είναι ο κεντρικός δέκτης του συναισθήματος να στέλνει πληροφορίες στον υπόλοιπο εγκέφαλο πως υπάρχει θλίψη που την ερμηνεύει ο εγκέφαλος σαν ανησυχία. Με αποτέλεσμα να δείχνουμε πιο χαρούμενοι και να έχουμε τον εσωτερικό προσωπικό μας χρόνο να επεξεργαστούμε τα αντικειμενικά προβλήματα της ζωής με προτεραιότητα.