Κλείστε ραντεβού με την Ιατρό
2106511077
Δερματολογικό Ιατρείο, Μαντοπούλου ΤάνιαΔερματολογικό Ιατρείο, Μαντοπούλου Τάνια
  • 0

By dermatologosmanto

Φροντίδα του δέρματος το Φθινόπωρο

Το φθινόπωρο έφθασε και η εμφάνιση της επιδερμίδας καθώς και οι ανάγκες της αλλάζουν,  λόγω της πτώσης της θερμοκρασίας. Μετά τις ηλιόλουστες ημέρες του καλοκαιριού η επιδερμίδα από τον ήλιο και το αλάτι της θάλασσας  έχει ταλαιπωρηθεί και έχει ανάγκη από ενυδάτωση και αναζωογόνηση.

Ποιά είναι τα πρώτα σημάδια

Τα πρώτα συμπτώματα της αφυδατωμένης επιδερμίδας είναι εύκολα αντιληπτά: αισθάνεστε το δέρμα σας πιο ξηρό και πιο τραχύ, παρατηρείτε ερυθρότητα και σταδιακή μείωση της λάμψης (θαμπάδα).

Γιατί συμβαίνει αυτό

Η έκθεση στον ήλιο ή ο κρύος, ξηρός αέρας δύναται να προκαλέσει αφυδάτωση του δέρματος. Το ξηρό δέρμα είναι πιο συνηθισμένο το χειμώνα, επειδή μειώνεται αντίστοιχα η υγρασία του αέρα.

Ποιες είναι διαθέσιμες επιλογές σας

  • Πλούσιες ενυδατικές κρέμες σώματος με συστατικά που συγκρατούν το νερό στους ιστούς της επιδερμίδας.
  • Καθαρίζετε το πρόσωπό σας πρωί και βράδυ με ένα ήπιο καθαριστικό και εφαρμόστε ενυδατικές κρέμες ανάλογα τον τύπο του δέρματος σας. Επίσης ο δερματολογικός  καθαρισμός προσώπου θα σας βοηθήσει. Αποφύγετε τα γαλακτώματα καθαρισμού, αν έχετε ακμή.
  • Αποφύγετε το πολύ ζεστό νερό στο ντους σας. Η υψηλή θερμοκρασία διασπά τα φυσικά προστατευτικά έλαια του δέρματός σας.
  • Καταναλώνετε άφθονο νερό και άλλα υγρά για να διατηρήσετε το δέρμα σας ενυδατωμένο. Επίσης πρέπει να κάνετε υγιεινή  διατροφή. Αυξήστε την κατανάλωση σε εσπεριδοειδή, χόρτα και θαλασσινά.
  • Μην ξεχνάτε να προστατεύετε με αντηλιακό το πρόσωπό σας όλες τις εποχές του χρόνου. Εφαρμόστε το 30 λεπτά πριν βγείτε έξω.
  • Βάλτε στο πρόγραμμα μια φορά την εβδομάδα την απολέπιση για την αφαίρεση των νεκρών κυττάρων της επιδερμίδας σας για να λάμψει και για  να διεισδύουν καλύτερα τα  προϊόντα ενυδάτωσης.

Mη ξεχάσετε να ζητήσετε τη συμβουλή της δερματολόγου μας, εάν η ξηρότητα και ο κνησμός επιμένουν. Μην παραβλέπετε συμπτώματα, όπως έντονος κνησμός, μιας και ενδέχεται να πάσχετε από κάποια πιο σοβαρή πάθηση.

Η δερματολόγος Δρ. Μαντοπούλου με την εφαρμογή σύγχρονων θεραπειών εξασφαλίζει τη βελτίωση της ποιότητας της επιδερμίδας μας αλλά και την άμεση αντιμετώπιση όλων των δερματολογικών προβλημάτων.

Για κάθε απορία σας επικοινωνήστε με την δερματολόγο μας Δρ. Τάνια Μαντοπούλου στο email [email protected]

dermatologosmanto
About dermatologosmanto
Φροντίδα του δέρματος το Φθινόπωρο